Dagboek

Koninginnedag!!30-04-2012

Ik ben er klaar voor!!
Dopen Danique

Gedoopt!!07-04-2012

Je bent gedoopt. Het was heel mooi en heel bijzonder. Er waren veel lieve mensen aanwezig voor jou. Astrid en Willem zijn je peetouders en Astrid mocht jou vasthouden toen je werd gedoopt. Kars, Maura en Fay mochten het nieuwe water in de doopvont gieten!

Alle foto's staan op: http://www.edwingerritsen.nl/doopdanique/
Dopen Danique Dopen Danique Dopen Danique

Jij wordt gedoopt!

Dopen Danique

 

 


 

 

 

 

Al negen en een halve week oud! 26-03-2012

Eindelijk weer een berichtje in jouw dagboek. De tijd vliegt!!

Je bent al een paar keer wezen wennen bij het kinderdagverblijf. Dat doe je heel goed. Je kijkt lekker rond en laat lekker met je knuffelen. Morgen moet je weer, dan gaan we maar eens wat langer oefenen want over twee weken moet mama echt aan het werk en zul je daar de hele dag moeten zijn. Gelukkig ga je ook nog een dagje naar oma als mama weer werkt en zijn zowel papa als mama allebei een dag met jou thuis!

Vrijdag heb je je eerste prikjes gehad, je moest heel hard krijsen, maar daarna ging je gauw lekker slapen! Je bent al 58 cm lang en 4780 gram! Je rompers worden opeens te klein!

Je broer en zussen zijn helemaal verliefd op jou. Ze vinden het leuk om met je te lachen en te knuffelen.  
Jij vindt het ook leuk! Je lacht hard terug en je broer helpt altijd om jou rustig te krijgen. Hij wordt ook rustig van jou!!

Jari heeft jou ook helemaal ontdekt.  
De eerste weken wist hij niet zo goed wat hij met jou moest, maar nu sluipt hij stiekem je kamer in als jij slaapt en vind ik hem aan jouw hoofdeind.

Er staan ook weer nieuwe foto's op de site!

 

 

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf.... 06-03-2012

 

Mama brengt je weg!

 

 

Je bent helemaal welkom op het kinderdagverblijf

 

Thuis ben je helemaal op van alle nieuwe indrukken

 

 

 

De Yoga Baby's 03-03-2012

Vandaag zijn we naar de Yoga geweest waar mama voor je geboren werd naar toe ging.
Vandaag mochten alle babytjes mee en dat was heel leuk.

 

 

 

 

Al vijf en een halve week oud! 28-02-2012

Zo, eindelijk weer een stukje dagboek! En nieuwe foto's van al je bezoek!!

Je bent al heel erg gegroeid, want vorige week zijn we naar het consultatiebureau geweest en je was al 54 cm en 4005 gram. Goed he!!

Vorige week hadden we vakantie. We waren lekker met z'n zessen thuis en hebben ook lekker rustig aan gedaan, want papa en mama en ook jij waren niet helemaal lekker.
We hebben gezellig visite gehad van Linda, van Ome Theo en Tante Irene en Petra. Ook collega Ad is geweest en zondag vierden we Kars' verjaardag en waren er veel mensen die jou nog even wilden knuffelen! En jij vindt alles best, slaapt gewoon lekker bij iedereen op schoot!

Je kan ook al heel goed uit de fles drinken. Iedere dag krijg je een flesje en die drink je heel goed leeg. Want ja, als mama dadelijk weer moet werken, dan moet je ook uit flesjes drinken als je bij de opvang, bij oma of bij papa bent!

 

 

 

Al drie en een halve week oud! 13-02-2012

Vandaag zijn we wezen kennismaken op het kinderdagverblijf waar je vanaf april heen gaat. Je komt op de groep de PAARSE Viool, het kon ook niet anders. Een andere kleur past niet bij ons!! Ze kunnen niet wachten tot je komt want ze vonden jou heel lief en klein.

Afgelopen week hebben we weer meer aan elkaar kunnen wennen. Ik herken nu wat meer je verschillende huilgeluidjes. Ook zie ik dat je groter wordt, je krijgt een wat boller gezichtje en ik merk dat je je beter en langer kan focussen op dingen met je mooie oogjes. Ook ben je beweeglijker, al zijn je bewegingen af en toe lekker ongecontroleerd. Af en toe schrik je er zelf van, dan lig je te slapen en schrik je wakker van je eigen arm die opeens een kant uit schiet.

Al twee en een halve week oud! 05-02-2012

Vanmiddag zijn we voor het eerst op visite geweest bij opa en oma. Je ooms en Thijs waren er ook. Ik vond het wel spannend om met jou zo weg te gaan, maar je hebt het supergoed gedaan en het was erg gezellig.

Ook heb je vandaag voor het eerst met papa gedoucht. Dat vonden zowel jij als papa heel leuk!!

Woensdag is oma geweest. Wij zijn toen naar het consultatieburo gewandeld door de kou om je te laten wegen. Ik wilde heel graag weten of jij was gegroeid. Je bent in een week 180 gram gegroeid. Dat is supergoed. Je had deze week nog 70 gram nodig om op je geboortegewicht te komen en daar ben je dus ruim overheen. Je doet het dus supergoed.

 

Je eerste week 26-01-2012

Zo, het is alweer donderdag en papa is alweer een paar dagen aan het werk. Toen papa maandag op school kwam was zijn kantoor versierd omdat jij bent geboren. Dat is toch supergaaf!! Ook heeft collega Jan een hele mooie taart gebakken voor jouw geboorte.

Zondag kwamen opa en oma langs, Ilse en Peter kwamen je ook bewonderen en ook je oom en tante, Willem en Astrid kwamen langs! Maandag kwam er een nieuwe kraamhulp, Ans. Oma Ringelberg kwam natuurlijk ook nog even lekker met je knuffelen. Dinsdag kwam de mevrouw voor de hielprik en jij hebt geen kik gegeven. Stoere meid jij!!! Daarna heb je kennisgemaakt met je grote nicht, Megan. Ook neef Thijs was er nog met oma. Wat een drukte allemaal!! Maar wat heb jij toch een fijne familie om je heen!!

In bad gaan vind je heerlijk. Dan kijk je ons helemaal dromerig aan met je schele oogjes!!

Vandaag zijn we samen naar buiten geweest. Samen met de kraamhulp hebben we je goed ingepakt in de wandelwagen en zijn we even hier om de hoek naar de winkel gelopen voor een boodschap. Je hebt heerlijk rond liggen kijken en ik liep als een echte trotse mama met een big smile rond! Helemaal leuk!

Eerste nacht thuis 21-01-2012

De eerste nacht thuis is goed gegaan. Je hebt lekker geslapen en ook wij hebben wat kunnen slapen. Vandaag is je tweede dag op deze wereld en we hebben een heerlijk rustig dagje gehad.

Oma Ringelberg kwam gezellig langs en je bent ook heerlijk in bad geweest. De verloskundige kwam even op visite om te kijken hoe het met jou en met ons ging en om te praten over hoe alles was gelopen. Vanmiddag kwam Vera je even snel bewonderen en kon ze even lekker met je knuffelen.

Je doet het echt onwijs goed en wij zijn heel trots op jou, lieve Danique.

Geboren! 19-01-2012

Op donderdag 19 januari ben je geboren. Bij het wakker worden voelden we dat je vandaag ging komen. De eerste helft hebben we thuis gedaan en eind van de middag mochten we kiezen of we thuis bleven of liever naar het ziekenhuis wilden. Mama wilde graag naar het ziekenhuis. Daar hebben we de laatste helft gedaan en om 22.12 uur werd jij geboren! Alles was goed met jou en ook met papa en mama. Wat ben je toch een mooiertje.

We mochten lekker in het ziekenhuis blijven slapen, dus dat hebben we lekker gedaan. Papa is toen nog een paar uurtjes naar huis gegaan om wat te slapen.

De volgende ochtend kwamen je broer en zussen langs. Ze hadden bij jouw opa en oma geslapen en toen ze wakker werden hoorden ze dat jij, hun kleine zusje, geboren was. Samen met opa en oma kwamen ze voor schooltijd langs. Ze vonden je heel mooi en lief, en hebben lekker beschuit met muisjes gegeten.

Wij mochten die ochtend ook lekker naar huis. Om half elf konden we aangifte van jouw geboorte doen. Dat zijn we met z'n drieŽn gaan doen en dat was wel heel bijzonder.

Thuis gekomen kwam Oma Ringelberg jou bewonderen. Daarna kwam de kraamhulp, Barbara. En toen konden wij met z'n drietjes even lekker in het grote bed slapen.

's Middags kwamen opa en oma jou nog een keer goed bewonderen en ook Edwin en Carmen en je grote neef Thijs kwam langs om met jou kennis te maken. Na het eten kwam ook ome Maarten jou bewonderen.

En toen waren we met z'n drieŽn, spannend!!

Je bent bezoeker Gemaakt door Maarten Gerritsen